Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Metrotegel in de stad Parijs is een nieuwe innovatie in de bouwsector. Deze vorm van tegels werd voor het eerst geïntroduceerd in 1998 als een tijdelijke vervanging voor de traditionele bouwmethode van baksteen en mortel. Als vervanging werd het gebruikt om de gebouwen in de Parijse buitenwijken een aantrekkelijker esthetisch kenmerk en bruikbaarheid te geven. Het werd voornamelijk gebruikt als een structureel onderdeel in de betonnen en stenen fundering van gebouwen die in de Franse hoofdstad werden gebouwd.

Waar komen  <a href=klik hier vandaan?” align=”right”>

Naarmate de tijd verstreek, begonnen architecten en ontwerpers echter de enorme voordelen te beseffen van het gebruik van dit nieuwe materiaal als bouwcomponent. Ze realiseerden zich de vele voordelen van het gebruik van deze constructiemethode. Enkele van de meest opmerkelijke voordelen van het gebruik van dit soort tegels in de bouw zijn: het lichtgewicht kenmerk, het gemak van installatie, het onderhoudsgemak en de duurzaamheid. Om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van dit type tegel, is het belangrijk om in te gaan op de details van hoe het is vervaardigd en ingedeeld.

De tegel bestaat uit een mengsel van cement en glas, die met behulp van een lijm op cementbasis bij elkaar worden gehouden. Wanneer het glas voor het eerst in een fabriek wordt geïnstalleerd, wordt het bedrukt met een sjabloon van een afbeelding, zodat het snijden in eerste instantie gebeurt met een betonmes. Het snijden gebeurt op het stuk glas dat in het cementmengsel wordt gestoken. Deze techniek zorgt voor een glad oppervlak waarop de tegel wordt gelegd. Er zijn ook glastegels beschikbaar die zijn gecoat met een beschermende laag cement en glas.

Meer weten? Klik dan hier: https://www.retrotegels.nl/