Onderhandelen in relaties op de werkplek

Onderhandelen in relaties op de werkplek

Soms, als ik een conflict op het werk heb, probeer ik het eerst op te lossen via mijn leidinggevende of mijn directe leidinggevende. Dit lukt meestal niet omdat de andere partij vaak niet met mij wil samenwerken vanwege wat zij als mijn houding ten opzichte van hen zouden kunnen beschouwen. Meestal leidt dit tot mediation. Als ik verwikkeld ben in een arbeidsconflict, ben ik meestal betrokken bij bemiddeling tussen mij en de andere partij om tot overeenstemming te komen. Als ik niet verwikkeld ben in een arbeidsconflict en mijn conflict met mijn collega ontstaat door persoonlijke problemen zoals slechte communicatie of persoonlijkheidsconflicten, dan probeer ik het meestal op te lossen met mijn leidinggevende of de persoon die verantwoordelijk is voor mijn werk.

Als ik op het werk verwikkeld ben in een conflict, overweeg ik ook om een mediator in te schakelen mediator arbeidsconflict. Er zijn veel voordelen aan het inhuren van een bemiddelaar om u te helpen bij uw conflict op het werk. Een voordeel is dat de bemiddelaar mij kan helpen bij het onderhandelen over mijn contract met mijn collega, wat misschien voordeliger is dan proberen via mijn baas te gaan en hem of haar ervan te overtuigen dat ik het bedrag moet krijgen waar ik recht op heb op basis van mijn prestatie. Een ander voordeel van het inhuren van een bemiddelaar is dat zij ervaring hebben met alle soorten onderhandelingen en mij kunnen helpen mijn collega te overtuigen om tot een overeenkomst te komen die voor beide partijen gunstig is.

Als ik niet betrokken ben bij een mediation of onderhandeling, probeer ik meestal zelf een andere oplossing te vinden. Een manier die ik heb gebruikt om een probleem op te lossen zonder een bemiddelaar, is om het probleem "op eigen kracht" op te lossen door met mijn collega's te praten. Ik zeg meestal iets als "Hé, laten we dit probleem samen oplossen." Dit helpt me meestal om een beter resultaat te krijgen omdat iedereen graag naar zijn mening geluisterd en gerespecteerd wil worden. Bovendien, als u niet betrokken bent bij enige vorm van bemiddeling of onderhandeling, kunt u proberen om tijdens uw wekelijkse vergadering "ijsbreker"-spellen te gebruiken om iedereen samen te laten werken om creatieve oplossingen te vinden voor problemen die we kunnen hebben.

Informatie over dit onderwerp: https://mediator-dordrecht.nl/