Voordelen van radioconversie

Voordelen van radioconversie

Als uw auto geen cd-speler heeft, overweeg dan om een stereo aux-ingang op uw radioconversie te installeren. Hiermee kunt u een draagbare cd-speler, een cassettespeler of een oude 8-track-speler onder het dashboard aansluiten. U kunt zelfs uw iPod via een hoofdtelefoonaansluiting aansluiten om naar muziek te luisteren. De omvormer moet een positief geaard, 6 of 12 volt apparaat zijn. Het vereist ook een aarde-naar-aarde-draad verwarming bekleding.

radio conversie

Naast het verbeteren van de geluidskwaliteit, zal de conversieradio ook detecteren hoeveel luidsprekers je hebt aangesloten op het moment van inschakelen. Het schakelt automatisch tussen mono- en stereomodi en activeert fade- en virtuele balansfuncties op basis van het aantal aangesloten luidsprekers. Je krijgt een melding als er een probleem is met de luidsprekerbedrading bij het inschakelen, zodat je het meteen kunt oplossen. Afgezien daarvan kan een radioconversie ook handig zijn als u meerdere luidsprekers in uw voertuig heeft, maar u moet zich ervan bewust zijn dat dit een dure onderneming kan zijn.

Gelukkig zijn er veel opties voor radioconversie. In de Verenigde Staten zijn er verschillende opties. Een daarvan is om over te schakelen van analoog naar digitaal. De andere optie is om uw hele systeem te upgraden naar een smalbandige digitale frequentie, die duurder is dan de eerste. De andere optie is om over te stappen van analoog naar digitaal, maar dat kost nog steeds hetzelfde geld. U kunt het beste een prijsopgave krijgen voordat u een oplossing kiest.

Voor meer informatie zie: Radiatorombouw op maat